May 2011
12
Autor
Categoria
Publicar en FaceBook Enviar este artículo a otra persona

Present i futur de les malalties minoritàries. Del laboratori a la consulta

(Presente y futuro de las enfermedades minoritarias. Del laboratorio a la consulta)

Què en sabem de les malalties minoritàries? Quines diferències tenen respecte a les malalties comunes? Quin paper juguen els investigadors, els metges i les associacions que dediquen els seus esforços a combatre-les? Aquestes són algunes de les qüestions que sortiran a debat el dimarts 31 de maig a les 19.00 a l’auditori del Campus de la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra a l’acte titulat "Present i futur de les malalties minoritàries. Del laboratori a la consulta".
L'acte s'organitza el proper 31 de maig a les 19.00 a l'Auditori del Campus de la Comunicació de la UPF dins al cicle Calaix de la Ciència

L’acte, gratuït i obert a tothom, s’emmarca dins del cicle Calaix de la Ciència, coorganitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i per l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF (OCC-UPF).

Cartell de l'acte

Participaran a la xerrada el Dr. Jordi Pérez López, metge del Servei de Medicina Interna de la Unitat de Malalties Minoritàries de l’Hospital de la Vall d'Hebron i Anna Ripoll, delegada a Catalunya de la Federación Española de Enfermedades Raras, qui donaran una visió de conjunt.

Del món de la recerca, Empar Crespo, Albert Giralt, Mar Puigdellívol i Laura Rué, investigadors del Departament de Biologia cel·lular, Immunologia i Neurociències de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. El grup, que treballa al laboratori de Fisiopatologia de les Malalties Neurodegeneratives sota la direcció del Dr. Jordi Alberch, va guanyar el VII Premi Joan Oró a la Divulgació de la Recerca Científica en la categoria multimèdia amb l’obra De San Vito a les cèl·lules mare, que explica les particularitats de la malaltia de Huntington.

Moderarà la sessió Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC i professora de periodisme la UPF.

Auditori del Campus de Comunicació. Roc Boronat 138, Barcelona